2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Mėsos kukuliai pomidorų padaže

Super, greit pagaminama ir labai skanu. :)) Padažą galite naudoti ir kitokį ir patys pagardinti mėgstamom daržovėm ar prieskoniais, viską pakepinant ir sudedant mėgstamą pomidorų padažą. :)
Mėsos kukuliams reikės:
500 g kalakutienos (ar kitos maltos mėsos)
1 kiaušinio
1 nedidelio svogūno
1 a.š. garstyčių
1 a.š. Worčesterio padažo
2 v.š. džiūvėsėlių
1 indelio „Beatos virtuvės“ padažo „Daržo choras“ (kitą kart išbandyčiau ir supadažu „Tikras Italas“)
100 ml vandens
druskos, pipirų
aliejaus kepti

1.      Svogūną smulkiai supjaustome (aš naudojau maisto smulkintuvą).
2.      Maltą mėsą dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, dedame smulkintą svogūną, druską, pipirus, Worčesterio padažą, garstyčias ir džiūvėsėlius. Masę gerai išminkome.
3.      Iš paruoštos masės formuojame kukulius (patogiausia rankas sudrėkinus vandeniu).
4.      Kepame ant gerai įkaitinto aliejaus, kol gražiai apskrus.
5.      Tuomet ant kukulių supilame pomidorų padažą ir vandenį ir leid-aime pasitroškinti apie 10 minučių.

Garnyrui naudojau kuskusą, galite naudoti ir ryžius, bulves, ar makaronus kokį labiau mėgstate. Man dar būtų labai skanu su grikiais.
Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad jo būtų apie 1 cm virš kruopų, įberkite druskos ir palikite išbrinkti apie 5-10 min. Aš dar įdėjau kepinto svogūno bei džiovintų krapų. Baigus brinkti įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.


Šaltinis: žurnalas „Beatos virtuvė“, 2015 Pavasaris.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą