Puikus!! Nuo šiol tikrai pamėgau pelėsinį sūrį, nors šiaip nebuvau jo mėgėja. Čia jis labai tinka ir duoda tą tokį cinkelį..
Naudojau 20x30 kepimo formą:
Tešlai:
125g sviesto
250g miltų
1 kiaušinio trynys
3 šaukštai pieno arba vandens
žiupsnelis druskos
1.
Dideliame
dubenyje supilame miltus ir į juos įtarkuojame šaltą sviestą, suberiame druską
ir minkome kol gausis trupiniai. Įdedame kiaušinio trynį, įpilame pieną
(vandenį) ir triname, kol ingredienati susijungia. Jei reikia, naudojame
daugiau miltų – tešla neturi lipti prie rankų. Įsukame tešlą į maistinę plėvelę
ir paliekame šaldytuve atvėsti porai valandų.
2.
Sviestu
lengvai ištepame kišo kepimo formą. pabarstome trupučiu miltų. Tešlą
iškočiojame ir ja tolygiai išklojame formos dugną ir kraštus. Subadome šakute
ir padedame į šaldytuvą 25-30 minučių, kad kepdamas pagrindas išliktų tolygus.
Kišo
įdarui:
15g sviesto
1 svogūnas, sukapotas
175g brokolių, supjaustytų šakelėmis
2 kiaušiniai
210ml grietinėlės
1/4 malto šaukštelio muškato riešuto
100g pelėsinio sūrio(naudojau Vilkiškių „Memel Blue“)
Druska, pipirai
1.
Nedidelėje
keptuvėje įkaitiname sviestą ir kepiname svogūnus, kol jie suminkštėja, bet
neparuduoja. Paliekame atvėsti.
2.
Puode
užverdame vandenį, pasūdome. Sumetame brokolius ir juos verdame 5 minutes.
Skubiai nupilame karštą vandenį, kuriame virė, ir pakišame po lediniu vandeniu
(ar supilame į dubenį su vandeniu ir ledukais). Nusausiname, padedame į šalį.
3.
Suplakame
kiaušinius su grietinėle, druska, pipirais ir miškatu. padedame į šalį.
4.
Įkaitiname
orkaitę iki 175°C. Kišo pagrindą išklojame kepimo popieriumi, ant viršaus
užberiame kelias saujas pupų. Kepame 12 minučių. Išimame, nuimame popierių ir
pupas, padidiname temperatūrą iki 180C.
5.
Ant
apkepto pagrindo paskirstome svogūnus, pabarstome pelėsiniu sūriu, išdėliojame
brokolius. Užpilame kiaušinių ir grietinėlės plakinį ir kepame apie 35min.
Iškepusio kišo vidus turi būti minkštas, bet ne skystas (įbeskite peilį – jis
turi būti sausas). Jei dar neiškepęs – pakepkite dar 5 Minutes.
Šaltinis: Nidos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą