Torčiukas dengtas saldainių mase, puoštas cukrinėmis gėlėmis. :)) Internete pilna receptų kaip paruošti šią masę, tačiau man patiko aprašymas šiame recepte, kuriame viskas aiškiai, detaliai pateikta. :)) O zefyriukus nudojau šiuos, dar geriau naudoti baltus:)) Manieji dažyti žalia splava "Leaf green" iš "Americolor".
22 cm tortui apdengti reikia:
150 g zefyrų
(marshmallow)
0,5 a. š.
citrinos sulčių
1 v. š.
vandens
1 a. š.
sviesto
apie 0,5 kg
cukraus pudros
1. Zefyrus su sultimis, sviestu bei vandeniu
ištirpiname vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Vis pamaišant,
kad zefyrai tolygiai išsilydytų. Gaunasi vientisa, lipni masė.
2. Gautą masę perdedam į didesnį dubenį ir po kelis
šauktus beriam cukraus pudros. Nereikia suberti visos pudros iš karto,
geriausia po biški ir tik išmaišius iki vientisos masės berti dar :) Tad vis
maišom kol galima su šauktu, po to kai pasidaro per sunku tada išimam masę ir
dedam ant stalo (aš naudoju silikoninį kilimėlį) apibarstytu pudra. Tada tešlą
vėl apibarstom pudra ir minkom. Kol tešla gaunasi tąsi ir ištempta nesuplyšta.
(Kai tešla pradeda lipti prie rankų - rankas papudruojam ir ant stalo ar tešlos
beriam pudros ir minkom :) ).
3. Kai tešla paruošta galima dėti norimų dažų ir
kočioti reikiamo dydžio plotą tortui apdengti arba daryti įvairias figurėles.
Taip pat paruoštą masę galima suvynioti maistinę plėvelę ir laikyti apie mėnesį
laiko, geriausia šaldytuve (jeigu iki savaitės tai galima ir kambario
temperatūroje), prieš naudojant išimti kad šiek tiek atsileistų :)
Marshmallows, kuriuos naudojau:
Recepto šaltinis: GB šokoladinė svajonė
Oi koks pavasarinis, super ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū labai :))
PanaikintiAčiū reikės išbandyti
AtsakytiPanaikinti