Vieni keksiukai nuotraukoje puošti baltojo šokolado-grietinėlės kremu, grietinėlę pakaitinau iki 55°C, į ja subėriau smulkintą baltą šokoladą (100 g), per nakt laikiau šaldytuve ir prieš dedant ant keksiukų suplakiau iki standumo, galima įdėti truputį želatinos dėl standumo. :)
Reikia:
150 g minkšto
sviesto
150 g cukraus
3 kiaušinių
200 g miltų
200 g varškės
šaukštelio
kepimo miltelių
šaukštelio
vanilinio cukraus
10 saldainių
"Karvutė" (bet kokių, su riešutais ar be) arba 5 saldainiai 'Siesta' (aš tešlą dalinau per pusę į vieną dalį dėjau 5 karvutės saldainius ir į kitą dalį 2 siestos šokoladėlius)
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai
išmaišydami. Įmaišome pertrintą per
sietelį varškę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai
įmaišome į tešlą.
Nuluptas karvutes pasmulkiname peiliu ir taip pat
įmaišome į tešlą:
Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir
sukrečiame tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio).
Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie
pusvalandį, kol dailiai pakyla ir rudai pageltonuoja..
Šaltinis: Tarp vėjo gūsių
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą