2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Karamelinis-riešutinis tortas "Smaližius"

Receptą nusižiūrėjau tinklaraštyje Skanu, gražu ir su meile Rita..., tik šį tą pakeičiau pagal save, pabandžiau kepti ne trapnius lakštus, o biskvitinius, torčiukas saldus, su labai jaučiamu riešutų poskoniu, man šiek tiek užgožė karamelę, galbūt kitą kart mažiau riešutų dėčiau.. :))
21 cm tortui reikės (~2 kg tortui):
Tešlai:
~200 g miltų
300 g minkšto sviesto
3 v.š . virto kondensuoto pieno
100 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
200 g žemės riešutų be luobelių (galima ir kitokių )
3 kiaušiniai
Kremui:
2 indeliai po 380 g virto kondensuoto pieno ( iš jų 3 v.š.bus sunaudoti tešlai)
400 ml  grietinėlės 35 % riebumo
1 citrinos sultys
Sulaistymui:
Juodoji arbata su citrinos sultimis
Iš anksto išsiverdame 2 indelius kondensuoto pieno su cukrumi.Verdame puode su vandeniu 2-2,5 val.Palaukiame kol atvės.Riešutus dedame į smulkintuvą ir sutriname.Paskrudiname orkaitėje iki auksinės spalvos.
Biskvitams:
Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės. Pridedame 3 v. š. virto kondensuoto pieno ir plakame toliau. Dedame riešutus, sviestą ir toliau plakame. Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir sijojame į tešlą, turi gautis greitinės tirštumo (tepama tešla, kaip biskvitui).
Kiekvieną lakštą kepti atskirai po du šauktštus tešlos dedant į formą ir paskirstant. Man gavosi 7 lakštai, dar 2 trupiniam buvau pasilikus, bet užtektų ir vieno. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje po 10-15 min. kiekvieną .Kepame iki auksinės gražios spalvos, patikrinam su mediniu pagaliuku ar iškepęs.
Kremui:
Kremui plakame šaltą grietinėlę ir po šaukštą dedame šalto virto kondensuoto pieno. Plakame iki standžių putų.Pilame citrinos sultis ir dar plakame. Kremą reikia ragauti. Sutepame papločius. Kremu aptepame šonus ir viršų. Biskvitus sulaisčiau juodąja arbata su citrinos sultimis.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą