Tešlai reikės:
200 g. sviesto
1 v.š. grietinės
saujelė skrudintų žemės riešutų (Riešutus
naudokite kepintus, smulkintus, tortams puošti, būna PC)
apie 300 ml. miltų
šaukštelis kepimo miltelių
1. Iš
tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą pyragui.
2.
Sviesta išlydyti, į kiek atvėsusį
įmaišyti miltus persijotus su kepimo milteliais, riešutus, grietinę ir užminkykite tešlą.
3.
Padalinti i dvi dalis ir įdėti į
šaldymo kamerą 20-čiai min.
4.
Į 26 cm. kepimo formą įtarkuoti vieną dalį
tešlos, tolygiai paskirstyti ir pilti įdarą.
Įdarui reikės:
400-500g.varškės
200 ml. cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai
grietinės
vanilinio
pudingo pakelis
1. Varškę pertrinti per sietelį ir sumašyti su išplaktais su cukrumi kiaušiniais.
2.
Grietinę sumaišyti su vaniliniu pudingu, įmaišyti į varškės masę.
3.
Supylus įdarą ant viršaus
užtarkuoti antrą tešlos dalį.
4. Kepti
180 laipsnių įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.
Šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą