2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Varškės pyragas su pudingu ir žemės riešutais

Tešlai reikės:
 200 g. sviesto
1 v.š. grietinės
 saujelė skrudintų žemės riešutų (Riešutus naudokite kepintus, smulkintus, tortams puošti, būna PC)
 apie 300 ml. miltų
 šaukštelis kepimo miltelių

1.      Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą pyragui.
2.      Sviesta išlydyti, į  kiek atvėsusį  įmaišyti miltus persijotus su kepimo milteliais, riešutus,  grietinę ir užminkykite  tešlą.
3.      Padalinti i dvi dalis ir įdėti į šaldymo kamerą  20-čiai min.
4.       Į 26 cm. kepimo formą įtarkuoti vieną dalį tešlos, tolygiai paskirstyti ir pilti įdarą.

Įdarui reikės:
400-500g.varškės
200 ml.  cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
vanilinio pudingo pakelis

1.      Varškę  pertrinti per sietelį ir sumašyti su  išplaktais su cukrumi kiaušiniais.
2.      Grietinę sumaišyti su  vaniliniu pudingu, įmaišyti į varškės masę.
3.      Supylus įdarą ant viršaus užtarkuoti antrą tešlos dalį.
4.      Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.


Šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą