2015 m. gegužės 2 d., šeštadienis

Torto dengimas saldainių mase (marshmallow) ir mano pirmojo bandymo rezultatas

Torčiukas dengtas saldainių mase, puoštas cukrinėmis gėlėmis. :)) Internete pilna receptų kaip paruošti šią masę, tačiau man patiko aprašymas šiame recepte, kuriame viskas aiškiai, detaliai pateikta. :)) O zefyriukus nudojau šiuos, dar geriau naudoti baltus:)) Manieji dažyti žalia splava "Leaf green" iš "Americolor".
22 cm tortui apdengti reikia:
150 g zefyrų (marshmallow)
0,5 a. š. citrinos sulčių
1 v. š. vandens
1 a. š. sviesto
apie 0,5 kg cukraus pudros

1. Zefyrus su sultimis, sviestu bei vandeniu ištirpiname vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Vis pamaišant, kad zefyrai tolygiai išsilydytų. Gaunasi vientisa, lipni masė.
2. Gautą masę perdedam į didesnį dubenį ir po kelis šauktus beriam cukraus pudros. Nereikia suberti visos pudros iš karto, geriausia po biški ir tik išmaišius iki vientisos masės berti dar :) Tad vis maišom kol galima su šauktu, po to kai pasidaro per sunku tada išimam masę ir dedam ant stalo (aš naudoju silikoninį kilimėlį) apibarstytu pudra. Tada tešlą vėl apibarstom pudra ir minkom. Kol tešla gaunasi tąsi ir ištempta nesuplyšta. (Kai tešla pradeda lipti prie rankų - rankas papudruojam ir ant stalo ar tešlos beriam pudros ir minkom :) ).

3. Kai tešla paruošta galima dėti norimų dažų ir kočioti reikiamo dydžio plotą tortui apdengti arba daryti įvairias figurėles. Taip pat paruoštą masę galima suvynioti maistinę plėvelę ir laikyti apie mėnesį laiko, geriausia šaldytuve (jeigu iki savaitės tai galima ir kambario temperatūroje), prieš naudojant išimti kad šiek tiek atsileistų :)

Marshmallows, kuriuos naudojau:
Recepto šaltinis: GB šokoladinė svajonė

3 komentarai: