2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Naminis pomidorų padažas 2

Išbandytas padažas ir be paprikų, šitas taip pat tikrai skanus, tik pirmasis turtingesnio skonio :)) Su šiuo bandžiau ir čili sriubą daryti, puikiai pakeičia konservuotus pomidorus :)
Stiklinė 200 ml
Reikės:
3 kg raudonų pomidorų
10 galvučių svogūnų (dėjau 5 dideles)
1 st. cukraus
0.5 st. acto 9 %
3 v. š. druskos
1 a. š. maltų juodų pipirų

Pomidorus supjaustyti, svogūnus nulupti ir supjaustyti, dėti į puodą. Suberti visus prieskonius. Virti apie 1 val. Visą masę sutrinti blenderiu. Paragauti.  Jei trūksta prieskonių, įdėti pagal savo skonį. Dar pavirti apie 20 min. Padažą supilti į iškaitintus stiklainius, užsukti iškaitintais dangteliais ir palikti atvėsti.  Jei pomidorai labiau miltingesni, padažas sutirštės greičiau.

Šaltinis: Virtuvės kertelės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą