2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. :) Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.
3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
 2 šaukštai aliejaus
 125 ml. vandens
žiupsnelio druskos
Įdarui :
Mėsos:
500 gr. maltos mėsos
pusė svogūno
1 kiaušinis
druska,pipirai
Varškės:
200 g varškės
kiaušinio trynio
žiupsnelio druskos
Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi  ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min.

Sumaišyti įdarą, kočioti tešlą ir  formuoti koldūnus. Virti nuo užvirimo 6 min.
Gaunasi apie 60 koldūnų. Nei vienas neišsileido :)
Skanaus!!

Šaltinis: Skanus gyvenimas

4 komentarai:

  1. o kiek yra stikline pas jus, 200 ar 250 ml? ir kaip ten pradzioj, karsta vamdeni pilti tik i plakta kiausini su aliejumi? nes pirmiausia rasoma subeti miltus i puoda, tada isplakti kiausinius ir gauta mase vel supilti i miltus... biski painu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    2. Aš naudojau 250 ml stiklinę, taip vandenį pilkite tik į kiaušinius, o miltus pasiruoškite puode, kur ant jų pilsit kiaušinių ir vandens masę, o jau po to likusius miltus sudėkite.

      Panaikinti
  2. o kiek yra stikline pas jus, 200 ar 250 ml? ir kaip ten pradzioj, karsta vamdeni pilti tik i plakta kiausini su aliejumi? nes pirmiausia rasoma subeti miltus i puoda, tada isplakti kiausinius ir gauta mase vel supilti i miltus... biski painu.

    AtsakytiPanaikinti