2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Estiška pynė

Reikės:
50 g. sviesto
120 ml pieno
1 a.š. (nubrauktas) sausų mielių
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
2 v.š. cukraus
300 g. miltų


Įdarui:
60 g. kambario temperatūros sviesto
3 v.š. cukraus
2 a.š. cinamono


1. Į pašildytą pieną suberti cukrų bei mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 15 min, kol suputos.
2. Kitame dubenyje suberti miltus, įdėti druskos, įpilti išlydytą svietą, paplaktą kiaušinį, supilti pakilusias mieles ir išminkyti tešlą. Uždengti ir leisti pakilti apie 1,5 val. Kai tešla pakils, iškočioti į stačiakampį apie 1 cm.
3. Įdarui sviestą išsukti su cukrumi ir cinamonu, ir užtepti ant tešlos. Susukti į volelį. Volelį perpjauti perpus, paliekant neįpjautą vieną galą šiek tiek.
4. Iš dviejų juostų supinti pynę, taip, kad vidinė tešlos pusė (kur yra cinamonas) būtų viršuje. 5. Sujungti abu kraštus į žiedą.
6. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti žiedą ir pakildinti 30 min. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti 25-30 min.

 
Skanaus!!!:)))
 
Recepto šaltinis: Fantazijos viruvėje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą