2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Mielinės spurgos


Jos tiesiog tobulos, minkštos, purios, kas svarbiausia ir kitą dieną jos išlieka tokios pat šviežios. ;))) Už receptą dėkoju Luko močiutei. ;)))


Reikės:

1 l pieno

5 kiaušinių trynių

150 g sviesto

Cukraus pagal skonį

Žiupsnelio druskos

Mielių

Miltų (tiek, kad neliptų prie rankų ir tešla nebūtų per kieta)

 1 š. aliejaus

Gamyba:

  1. Kiaušinių trynius išplakti ir supilti į šiltą pieną, ten pat supilti lydytą sviestą.
  2. Taip pat sudėti cukrų.
  3. Sudėti miltus.
  4. Sudėti mieles (jas prieš tai užpilti šlakeliu šilto vandens, bei įberti šaukštelį cukraus ir leisti pakilti, suburbuliuoti). Į šiltą masę bet ne į karštą.
  5. Galima įdėti šaukštą aliejaus.
    Skanaus :)))

2 komentarai:

  1. Man tai pats skaniausias spurgų receptas.:)) ir iš tokio kiekio jų išeina laabia daug. :))

    AtsakytiPanaikinti