Iš tokio kiekio išėjo 9 dideli keksiukai.
Reikės:
400 g miltų
200 g cukraus
150 ml vandens
150 g sviesto
3 kiaušinių
1 stiklinės šaldytų vyšnių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 š. bulvių krakmolo
1 š. cukraus pudros
2 a.š. kepimo miltelių
Gamyba:
1. Vandenį ir sviestą kaitinti puode kol užvirs, atvėsinti.
2. Kiaušinius išplakti su cukrumi.
3. Vyšnias sumaišyti su krakmolu ir cukraus pudra.
4. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Ir supilti į kiaušinių bei sviesto su vandeniu masę. Įberti vanilinio cukraus.
5. Jei darote su formelėmis, kokios pavaizduotos nuotraukoje, dėkite 2 šaukštus masės, šaukštą uogų ir ant viršaus vėl šaukštą masės.
6. Kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, vėliau temperatūrą sumažinkite iki 150° ir kepkite dar 30 minučių.
Skanaus. :)))
Receptą radau: Skanus gyvenimas
sveiki. gal zinote, kodel keksiukai nesigauna purus? jie viduje tarsi slapi ir neiskepe, o noretus minkstuciu ir puriu. kepu pakankamai ilgai, tai tikrai iskepa. aciu
AtsakytiPanaikintiIš tiesų šitie keksiukai kitokie nei įprasti, jie tokie sunkesni ir drėgnesni. Bet galbūt jums reikėtų pakoreguoti kepimo temperatūrą ir laiką, nes kartais tai gali skirtis priklausomai nuo jūsų naudojamos orkaitės. :)
AtsakytiPanaikinti