2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Non plus ultra sausainiukai (receptas nr.2)

Non plus ultra iš lotynų kalbos išvertus reiškia tobulybę. :)) Tokie ir yra šie sausainiukai, nieko nei pridėsi nei atimsi. Receptas nr. 2, nes juos gaminu pagal kitą receptą, pirmas štai čia. Šis receptas man patiko labiau, nes sausainiai iškepę nebuvo kieti, o minkštučiai ir traškūs.:)


Reikės:
280 g miltų
Žiupsnelis vanilinio cukraus
250 g kambario temperatūros sviesto
3 kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymo)
200 g cukraus
Mėgstamo džemo (recepte buvo nurodytas abrikosų)

1.      Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Ir gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 min.
2.      Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys. Dubenį dėkite ant garų vonelės ir švelniai maišykite kol cukrus ištirps.
3.      Baltymus gerai išplakite, iki standžių putų, apie 10 min.
4.      Tešlą iškočiokite 4-5 mm storio ir išspauskite sausainiukus. Ir dėkite juos į kepimo popieriumi padengtą skardą.
5.      Pripildykite konditerinį maišelį baltymų mase ir išspauskite po truputį ant kiekvieno sausainio.
6.      Orkaitę įkaitinkite iki 150°C, kai įdėsite sausainius kepti, temperatūrą sumažinkite iki 120°. Po 12 minučių temperatūra sumažinkite iki 85°C ir kepkite 10-12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti.
7.      Suklijuokite sausainukus po du su trupučiu džemo.

Skanaus.:)

Recepto šaltinis: Baking with Sibella

2 komentarai: