Tešlai reikės:
2
kiaušiniai tešlai + 0,5 varškei ir 0,5 viršaus aptepimui
250
g margarino, super pagardina "Vilniaus Kepiniams"
185
g cukraus
2
nubraukti a. š. kepimo miltelių
500 g miltų
Vanilės
esencijos ar vanilinio cukraus
Pirmam įdarui reikės:
Obuolių
tyrės ir 1 a.š. cinamono
Antram įdarui reikės:
500 g varškės
0,5 kiaušinio
Vanilinio cukraus
Citrinos žievelės
Gamyba:
1. Išplakti
kiaušinius su cukrumi iki baltumo, dėti sutarkuotą margariną, kepimo miltelius,
vanilę, suberti miltus ir pradėti minkyti. Tešlą padalyti pusiau.
2. Vieną
dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės
ir iki 200°C įkaitintoje orkaitėje pakepti, kol ant viršaus atsiras plutelė.
3. Ištraukti
iš orkaitės, palaukti kol atvės, tada uždėti obuolienę, po to varškės įdarą.
Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu.
Šakute nupieškite "groteles" ir dėkite į orkaitę.
4. Kepti
150°C temperatūroje apie 15min, vėliau pakelti iki 200°C ir kepti kol paruduos.
Recepto šaltinis: SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą