2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Tinginio varškės tortas su džiovintomis slyvomis

 20 cm. skersmens torto formai reikės: 
360 g. riebios varškės (2 pak. po 180 g)
360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
180 g. sviesto (minkšto)
200 g. džiovintų slyvų
10 v.š. brendžio arba juodos arbatos
½ dėžutės kondensuoto pieno (dėžutėje 385 g)
1 a.š. vanilinio cukraus
1. Prieš pusė dienos iki torto gaminimo užmerkiau švarias džiovintas slyvas brendyje.
2. Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir atidėjau į šalį.
3. Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis ir smulkintais sausainiais.
4.Torto formą išklojau kepimo popieriumi ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.

Skanaus!

P.S.Recepte dar buvo dedami riešutai, tačiau aš jų nedėjau.

Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė

2 komentarai:

  1. Rita, džiaugiuosi, kad išbandei :) mane jis visad gelbsti, kai norisi greitai ir skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi patiko jis tuo, kad greitai pagaminamas.:)) Tikrai skanus, gaivus, verta išbandyti!

      Panaikinti