2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis

Biskvitinis medaus tortas



26 cm. skersmens 10-čiai lakštų reikės:
180 gr. sviesto
180 gr.cukraus
4 dideli kiaušiniai
480 gr. medaus
2 a. š. sodos
630 gr. miltų
1.      Visus lakštams skirtus produktus, išskyrus miltus ir sodą sudėti į puodą, kurį įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu.
2.      Masę, nuolat maišant (kad nesuvirtų kiaušiniai), kaitinti ant garų, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
3.       Tuomet sudėti gesintą actu sodą, permaišyti , suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą. Tešla gaunasi nei skysta nei tokia kieta, kad paimtum į rankas. Na tokia maišoma šaukštu :) Paruoštą tešlą pastatyti į šaldytuvą 10-12 val.
4.       Po to tešlą išimti ir palaikyti 3-6 val. kambario temperatūroje. Iš kepimo popieriaus išsikirpti 10 26 cm. apskritimų, ant kiekvieno dėti 3 šaukštus paruoštos tešlos ir šaukštu arba silikonine mentele tolygiai paskirstyti per visą plotą. Kad tešlą būtų lengviau tepti, šaukštą arba mentelę pamirkyti vandenyje.
5.      Paruoštą kepimui lakštą dėti į skardą ir uždėti formos šonus, kad kepant nesiplėstų į ploti, o kiltų į aukštį. Pastatyti į 180 C. įkaitintą orkaitę ir kepti 7-10 min., kol lakštas gražiai paruduos.  Lakštui iškepus, atvėsinti ir nuimti nuo kepimo popieriaus.

Kremas:
500 gr. grietinės
600 gr. grietinėlės
200 gr. cukraus
30 gr. želatinos
citrina
1.      Išplakti grietinėlę, atskirame inde grietinę su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis palengva sumaišyti abi mases.
2.      Želatiną užpilti maždaug 80 ml. šilto vandens, leisti išbrinkti, išmaišyti ir pakaitinti, kol ištirps. Atvėsinus palengva supilti į kremą. Permaišyti ir pastatyti 15-20 min. šaltai.
3.      Biskvitus sulaistyti šalta juoda arbata. Sutepti lakštus.

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą