2013 m. gegužės 7 d., antradienis

Vištienos dešra – Salchichon de pollo

Reikės:
0.5 kg žalios vištienos filė
Paprikų (naudojau geltoną ir oranžinę)
kelių juodų alyvuogių
2 kiaušinių baltymų
2 v.š. bulvių krakmolo
300 ml grietinėlės 30%
1 didesnės skiltelės česnako
1 a. š. druskos
pipirų

Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir įdedame skiltelę česnako ir krakmolą. Viską susmulkiname iki vientisos masės. BŪTINA smulkinti tik „blenderiu“, su mėsmale sumalti netinka!!!

Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai išmaišome.

Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę. Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai surišame su siūlu ar virvute.
Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti
Labai skani, natūrali virta dešra! Pasigaminti tikrai nėra sudėtinga. Į dešrą priedų galima ir nedėti, jei nenorite. Iš šios normos gavosi 850 g dešros.

P.S. Priedus galite rinktis kokius tik norite, galite išvis jų nedėti.:)

Recepto šaltinis: Virtuvės kertelės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą