1 kg. bulvių
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 v.š. miltų
3 kiaušinių
3 v.š. aliejaus
žiupsnelio muskato riešuto
druskos
pipirų
1. Bulves, morkas ir
svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų
apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite.
2. Išplakite kiaušinius su
druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite
aliejų.
3. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį
nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais
išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite
iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps.
Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus :)
P.S. Apkepą galima kepti ir keptuvėje.
Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams :)
Recepto šaltinis: Aj-receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą