Puikūs! Nors su sausainiais man yra sunku įtikti, šie tikrai puikūs!:))
Išeiga: pagal receptą turėjo išeiti 30 sausainių, bet man išėjo 44 sausainiai. :))
Reikės:
125 g labai minkšto sviesto
80 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
juodųjų serbentų ar kitos mėgstamos uogienės
1. Dubenyje iki purumo išsukite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Elektriniu plaktuvu įmaišykite kiaušinį.
3. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išsukite, kol tešla sulips į gumulą.
4. Miltuotais delnais suformuokite nedidelius rutuliukus.
5. Dėkite juos ant kepimo popieriumi užtiestos skardos, palikdami kelių centimetrų tarpus.
6. Kiekvieną sausainį įspauskite rodomuoju pirštu.
7. Į gautą duobutę įkrėskite maždaug pusę arbatinio šaukštelio uogienės.
8. Skardą su sausainiais 10 minučių pastatykite į šaldytuvą.
9. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels.
Recepto šaltinis: žurnalo "Debesys", 2013 Rudens numeris
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą