2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Beatos sumuštinių duona

Puiki duonelė.. Ypač ką tik ištraukta iš orkaitės su gabalėliu sviesto. :))
Reikės:
500 g kvietinių miltų
20 g šviežių mielių
2 a.š. druskos
300 ml šilto vandens
2 v.š. molūgų sėklų
2 v.š. linų sėmenų
2 v.š. saulėgražų
1 v.š. aguonų

1.      Ant mielių dėkite šaukštelį cukraus, užpilkite šlakeliu vandens ir leiskite suputoti.
2.      Miltus sumaišykite su druska.
3.      Sudėkite mieles į miltus.
4.      Ir po truputį supilkite apie 300 ml vandens.
5.      Tešlą gerai išminkykite. Leiskite pakilti apie valandą.
6.      Sėklytes užpilkite vandeniu, leiskite šiek tiek pabrinkti, o po to įminkykite į tešlą.
7.      Suformuotą duonelę dėkite į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą ir leiskite 1-1,5 h pakilti.
8.      Prieš kepant patepkite vandeniu ir apibarstykite saulėgrąžomis
9.      Keptkite iki 200°C įkatintoje orkaitėje 15 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 180° dar 20-30 minučių.


Recepto šaltinis: Laida „Beatos virtuvė“, 3 sezono 9 serija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą