2013 m. lapkričio 5 d., antradienis

Traški kiauliena kiniškai

Labai gardu ir nereikalauja daug laiko. Saldžiarūgštis padažas puikiai dera su kiauliena. Bet puikiai galite pakeisti kita mėsa, pavyzdžiui vištiena. Kitą kartą bandyčiau su vištiena ir dar į padažą įtraukčiau traškias morkytes. :)) Bet šiaip viskas SUPER! :)) 
Reikės:
400 gr. mėsos
2 v.š. sojos padažo
3 v.š. miltų
1 kiau­ši­nio baltymas
Padažui:
3 skil­telės česnako
1 svo­gū­nas
1 sal­džioji paprika;
4 v.š. vandens
4 v.š. cukraus
4 v.š. vyno acto
4 v.š. sojos padažo
1.       Supjaus­tom mėsą, sude­dam į dube­nėlį, kur supi­lam sojos padažą, gerai išplaktą kiau­ši­nio baltymą, miltus.
2.       Gerai išmai­šome, galima kokį pus­va­landį pama­ri­nuoti, bet nėra būtina. Kepam mėsą dali­mis, kad gaba­liu­kai nesuliptų.
3.       Supjaus­tom čes­naką, svogūną, papriką ir pake­pam su šla­ke­liu aliejaus.
4.       Supi­lam visus liku­sius ingri­di­en­tus ir pakai­ti­nam kol pada­žas pra­dės tirš­tėti. Jei norite tirš­čiau, įpil­kite dar vieną šaukštą van­dens sumai­šytu su mil­tais. Bebai­giant padažą sude­dam mėsą ir viską gerai išmaišome.

Ska­naus !

Šaltinis: Ką suvalgyti?

2 komentarai:

  1. Isbandziau ir as si patiekala ir galiu pasigirti, jog pavyko ne ka prasciau negu kinieciu restorane! Zinoma, kai sumaisiau mesa su kitais ingridientais ir kuomet mesa aplipo kazkokia neaiskia mase, jau buvau nusispjovusi, kad dar vienas patiekalas atguls i siuksliu deze :) Todel tikrai kas gaminsit, neissigaskite rezultato, kuri pamatysite pradeje ruosti mesa. Aisku, man prireike kantrybes po viena gabaliuka bandant isskirti is visos mases ir ji apkepti, taciau be jokiu abejoniu, skonis ir visas galutinis rezultatas vertas truputelio pasikankinimo! Galiu pasakyt, jog mesa pirkau kumpi kiaulienos ir i darzoves idejau ir viena morkyte, taciau, kaip pati supratau, puikiai tiktu ir poras ir kokia kita darzove pagal skoni ir nora.

    AtsakytiPanaikinti