2013 m. lapkričio 2 d., šeštadienis

Skruzdėlynas

Šį skruzdėlyną kepdavome su sese, kada dar buvome mažos.. Darėme dvigubą skruzdėlyną ir tai užtruko visą dieną.. Dabar vėl panorau prisiminti šį smagų procesą, nes skruzdėlyną be galo mėgstu.. O kas gi jo nemėgsta?! Tad mažiau kalbų, o pasiraitokime rankoves ir pradėkime..
Dviems nemažiems skruzdėlynams reikės:
Tešlai:
4 kiaušiniai
Miltų (tiek, kad būtų kieta, minkoma tešla)
1 l aliejaus
Sirupui:
500 ml vandens
250 g cukraus
250 g medaus

Bei aguonų ar razinų apibarstymui

1.      Kiaušinius iki standumo išplakite plaktuvu.
2.      Tada suberkite miltus ir išminkykite kietą tešlą. Minkiykite, kol nebelips prie rankų. Tešlą palaikykite šaldytuve bent kelias valandas.
3.      Išskočiokite beveik permatomai ir supjaustykite lapelių formos gabaliukais, gali naudoti konditerinį ratuką tešlai.
4.      Aliejų gerai įkaitinkite. Į aliejų po kelis meskite lapelius ir ištraukite, kai apskrus.
5.      Sirupui: aliuminiame puode užvirkite vandenį, tada suberkite cukrų ir įdėkite medų. Palaukite, kol dar kartą užvirs. Nukelkite, kai sirupas ims tirštėti. Lapelius po kelis pamerkite į sirupą.
6.      Ant padėklo ar didelės lėkštės išdėliokite skruzdėlyną. Sirupe išmirkyti lapeliai lips vienas prie kito. Apibarstykite nuplikytomis razinomis ar aguonomis.

Recepto šaltinis: žurnalas „Moters savaitė“ 2006 01 31

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą