2014 m. gegužės 4 d., sekmadienis

Maskarponės tortas su juodųjų serbentų putėsiais

Tortukas mylimai mamytei..:)) Sveikinu visas mamytes su mamyčių diena!
Labai skanus tortukas, patiks tiems, kas mėgsta gaivius, lengvus tortukus..:)) 
Biskvito receptas iš Skanus gyvenimas, biskvitas superinis dažnai jį naudoju, puikiai iškyla, yra purus ir minkštas.:))


26 cm skersmens tortui (svėrė ~2 kg):
Stiklinė 250 ml.
Biskvitui:
6 kiaušiniai
stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
200 g miltų
Kremui:
500 g maskarponės
420 g grietinelės
100 g cukraus
Citrinos sulčių
Juodųjų serbentų putėsiai:
500 ml juodųjų serbentų
100 g cukraus (jei trinti be cukraus)
20-30 g želatinos 
Sulaistymui:
Juoda arbata
Citrina

Biskvitas. Išplakti standžiai baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po kiekvieno vis paplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
Orkaitę įkaitinti 180 C.
Į 26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą.
Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti. 
Kremas: Grietinėlę išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis ir sujungiame su maskarponės kremu.

Juodųjų serbentų putėsiai: Uogas katiname ant viryklės, kol ištirps išbrinkinta želatina. Masę pertriname per sietelį. Pradėjus stingti serbentus išplakame su mikseriu iki masė padvigubės ir pavirs i putas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą