Kad būtų skalsesnis ir gardesnis, biskvitas
laistomas sirupu ,kurio sudedamosios dalys yra kondensuotas pienas ir
degtinė...Tai argi senelis, tokio torto prisivalgęs,nesusapnuos kokio malonaus
sapno? Taigi ,matote,tortas tikrai ne vaikams ,bet jiems pritaikyti nėra
sudėtinga,tereikia alkoholį pakeisti vandeniu. (Beata Nicholson).
20 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitui:
5 kiaušiniai
5 kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
3 v.š. aguonų
3 v.š. aguonų
1. Kiaušinius
išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5
minutes).
2. Toliau
plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3. Sudėti
miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link
viršaus, kol masė taps gražiai vientisa. Sudėti aguonas, išmaišyti.
4. Gautą
masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą
kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35
minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
500 ml. plakamosios grietinėlės (35 %)
500 ml. natūralaus jogurto
0,5 indelio ( apie 200 g) kondensuoto pieno ,saldinto
3 šaukštų želatinos ( apie 30-35 g )
Pirmiausia į 100 ml vandens suberkite
želatiną.Tegul vanduo pastovi,o želatina išbrinksta.Grietinėlę lengvai
išplakite,kad šiek tiek pastandėtų.Tada supilkite kondensuotą
pieną,išmaišykite.Įmaišykite jogurtą.Bus gana skysta masė.Išbrinkusią želatiną
pakaitinkite ant garų.Tada pravėsusią supilkite į grietinėlės masę ir
išmaišykite. Dubenį pastatykite į šaldytuvą.
Sulaistymui:
100 ml. degtinės
0,5 indelio kondensuoto pieno,saldinto
Kondensuotą sumaišykite su degtine.
Torto surinkimas:
Biskvitą padalinkite į tris ar keturias dalis, tuomet dėkite biskvitą, jį gerai sulaistykite sirupu ir pilkite kremą ir taip darykite su visais biskvito lakštais.
Šaltinis: "Beatos kepinių knyga" ir Saulėta virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą