Tinginys netingiems, nes nuveikti čia tikrai yra ką ir greičiau ir paprasčiau būtų pasigaminti paprastąjį tinginį.. Bet šio skonis tikrai kitoks, daug geresnis ir todėl verta dėl jo taip pavargt..:))
Trupiniams reikės:
200g sviesto
2 kiaušinių
200gr grietinės
1 a.š. sodos
1 a.š. vanilinio cukraus
apie 400gr miltų
galima dėti mėgstamų riešutų (šį kart aš nedėjau)
Klijams reikės:
Indelio saldinto sutirštinto pieno arba Rududu (aš kondensuotą viriau 2 valandas, su indeliu, neatidarius, svarbu,kad puode visuomet būtų vandens, vanduo turi būti iki pat skardinės viršaus)
1. Kambario temperatūros sviestą tiesiog ištriname su kiaušiniais, soda nugesinta grietine ar actu, vanilinį cukrų ir galiausiai sudedame miltus. Turi gautis vienalytė, minkšta tešla.
2. Suformuojame keletą kamuoliukų ir dedame į šaldiklį. Po valandos tešla būna kieta ir ją jau galima tarkuoti. Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių ir "burokine" tarka pritarkuojame trupinių. Šauname į 180° C įkaitintą orkaitę, kepam kol gražiai paruduos apie 15-20 minučių. Suberiame į dubenį. Taip darome kol iškeps visi trupiniai.
3. Kondensuotui pienui pavirus dvi ilgas valandas, indelį atsargiai atidarome ir supilame sutirštėjusį parudavusį kremą ant trupinių. Jei naudosite ir riešutus, suberkite ir juos. Gerai išmaišome.Jei masė gausis per kieta galite įdėti tirpinto sviesto.
4. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau 24 cm skersmens) ir laikome kelias valandas ar per naktį šaldytuve.
Skanaus!
Šaltinis: Spoon alley
Nuostabus sitas pyragas! As kepiau jau kokius 5x, o recepta tai radau.. beroc 1996m Paragaukite zurnale! :)))
AtsakytiPanaikintiJo, tikrai laabai skanus, manau ir aš gaminsiu dar ne kartą:))
PanaikintiPamačiau pyragą ir nusišypsojau- taip primena vaikystę :)) Mama dažnai jį darydavo sekmadieniais ir taip lepindavo mane ir tėtį :)) Reikės vėl paprašyti :D Ačiū už sukeltą šypseną :)) O beje, pyragas tikrai skanus ;D
AtsakytiPanaikintiTikrai taip! Pyragas toks tikras - naminis!:))
Panaikinti