2014 m. rugpjūčio 2 d., šeštadienis

Nekeptas sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir juodųjų serbentų putėsiais

Purus purus kaip debesėlis... Pamaniau, jog čia labai tiktų rūgščios uogos, kurios atsvertų kremo saldumą, tad pasirinkau juodųjų serbentų putėsius ir jie čia puikiai tinka..:)) 
20 cm skersmens formai reikės:
Torto pagrindui:
100 g tirpinto sviesto
200 g sausainių (sumalt arba su smulkintuvu)

Įdarui:
250 g maskarponės (naudojau 'Philadelphia')
600 ml grietinėlės
180 g balto šokolado
90 g cukraus pudros
2 šaukštai vandens
17 g želatinos

Juodųjų serbentų putėsiams:
170 g juodųjų serbentų
33 g cukraus (jei trinti be cukraus)
10 g želatinos
1. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir su trupinkite kočėlu arba pasinaudokite smulkintuvo pagalba, aš taip ir padariau, sausainiai puikiai susismulkino. Sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą, gerai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą.
2. Grietinėlę išplakite iki tvirtumo, bet ne iki standumo. Dėkite į šaldytuvą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite maskarponę su cukraus pudra, kol masė taps vienalytė.
4. Želatiną užpilkite 50 ml vandens. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje, jokiu būdu neužvirinkite.
5. Ištirpdykite baltą šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Supilkite ištirpintą želatiną į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite.
6. Supilkite šokolado mišinį į maskarponės mišinį ir gerai sumaišykite. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę.
7. Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
8. Juodųjų serbentų putėsiams uogas kaitinkite ant viryklės, kol išbrinkusi želatina ištirps (želatina užbrinkite 30 ml šalto vandens). Masę pertrinkite per sietelį. Pradėjus stingti serbentus išplakite mikseriu iki masė padvigubės ir pavirs i putas.
9. Kai masė sustings užpilkite juodųjų serbentų putėsių masę.

Adaptuota pagal:  Baking Secrets

3 komentarai:

  1. Kaip smagu matyti mano tortuko variaciją :) Atrodo tikrai labai purus, man jis gavosi kiek standesnis (naudojau tvirtesnę grietinėlę 48 %). Šiek tiek patikslinau receptą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gaila Lietuvoje nėra tokios grietinėlės pirkti, bet naudojant 36 %, būtų galima daugiau želatinos įdėti, o šiaip tikrai viskas puikiai!:)

      Panaikinti
    2. Aš ir taip manau, jei norisi standesnio, reikia daugiau želatinos arba grietinėlę tada bandyti plakti iki standumo, gal ką pakeistų :) Nors nesu bandžius, nežinau. Liuks, kad puikiai :)

      Panaikinti