2014 m. liepos 23 d., trečiadienis

Trupininis pyragas su agrastų džemu ir traškia migdolų plutele

Išsiviriau nuostabaus džemo, kurį per kart ir sunaudojau ,dar rudens nesulaukus, tad reiks kartoti, nes labai puikiai pyragams tinka.. :)) Kepu šį pyragą dažnai, tik šį kart patobulinau migdolų riekelėmis ir tikrai suteikė kitokio, įdomesnio skonio šiam pyragui.. Tikrai labai riešutukai čia tinka.. :)) 
Reikės:
200 g sviesto
1 stiklinė (200 ml) cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių (sodą nugesinti actu)
3-4 stiklinės miltų

Migdolų plutelei:
70 g. sviesto
70 g cukraus
3 v. š. pieno
100 g migdolų plokštelių

1. Sviestą išlydyti.
2. Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus.
3. Įmušti kiaušinius.
4. Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti.
5. Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę.
6. Iškloti skardą tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą šaldytuve ar trumpam šaldiklyje) tešlą.
7. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

Migdolų masei sviestą išlydykite, bei sudėkite likusius produktus.

Pyragą kepkite 40 minučių, po to sudėkite migdolų masę ir kepkite dar 20 minučių.


Skanaus!
 Migdolų masės idėja:Meduvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą