Džemas, kurį tikrai naudosiu trupininiams pyragams, labai puikaus skonio, tirštas, saldus su švelnia rūgštele. :))
Reikia:
1 kg. agrastų
700 g. cukraus
3 v. šaukštų vandens
Agrastus nuvalykite, nuplaukite ir sudėkite į puodą. Užpilkite
cukrumi bei įpilkite kelis šaukštus vandens. Bulvių košės trintuve sutrinkite agrastus,
kad atsirastų sulčių. Užkaiskite puodą ir ant nedidelės ugnies virkite apie 1
val. karts nuo karto pamaišant, į pabaigą vis dažniau pamaišykite, kad
nepridegintumėt (jeigu matote, kad konsistencija tiršta ir uogienė svyla,
galite baigti virti ir ankščiau).
Stiklainėlius gerai išplaukite, iškaitinkite orkaitėje. Džemą
supilstykite į sterilius stiklainėlius.
Man gavosi 2 stiklainėliai, vienas 400 ml, kitas 200 ml.
P.S. džemą galima pertrinti per sietelį jei nenorite valgant jausti
sėklyčių… Tačiau, to nereikėtų palikti virimo pabaigai, nes tuomet džemas
laaabai veliasi ir baisiai greit tirštėja.
Cukraus kiekis priklauso nuo agrastų rūgštumo, galite pilti 500-700
g. kilogramui agrastų.
Skanaus!
Šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą