2014 m. liepos 6 d., sekmadienis

Avietinis tortas



24 cm skersmens tortukui reikės:
Biskvitui:
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių

5 kiaušiniai

Kremui:
300 gr. trintų aviečių (naudojau šaldytas)
300 gr. jogurto
400 ml. grietinėlės 36%
30 gr. želatinos
90 ml. vandens
8 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
citrinos rūgšties ant peilio galiuko

Sulaistymui:
juodoji arbata
Biskvito gamyba:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). 
2. Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. 
3. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4. Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.

Kremo paruošimas:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Viename dubenyje išplakame jogurtą, avietes ir 4 v.š. cukraus, kol ištirpsta cukrus. Kitame iki standumo išplakame grietinėlę su 4 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi. Grietinėlę dedame į aviečių masę ir mažiausiu plakiklio greičiu plakame, kol masės susijungia. Želatiną ištirpiname ant ugnies (neužviriname) ir maišydami atvėsiname. Įdedame šaukštą kremo, išmaišome, tuomet plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu plakiklio greičiu paplakame, kad želatina susimaišytų su kremu. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).

Torto surinkimas:
Biskvitą padaliname į tris dalis. Dedame pirmą lakštą, sulaistome arbata, dedame kremą ir taip kol sudėsite visus lakštus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą