Kas ieškote įdomesnio būdo raudoniesiems serbentams panaudoti, tikrai rekomenduoju.. :)) Gaminau pirmą kartą, ragavau tik karštą, skonis tikrai aštrus, ryškiai juntami prieskoniai, kurie suteikia serbentams neįprastą atspalvį.. :)) Manau dar kartosiu, tik pabandysiu švelnesnį skonį be česnako. :)
3 stiklainiukai po 200 ml.
500 gr. raudonųjų serbentų
200 gr. cukraus
50 ml. acto
1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. cinamono
1/4 a.š. juodųjų pipirų
1/4 a.š. kvapiųjų pipirų
4 skiltelės susmulkinto česnako (nebūtina, aš naudojau, skonis aštrus, stiprus)
1.
Serbentus
beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys.
2. Statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
3. Tuomet nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek
maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus.
4. Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, toliau kaitiname
ant mažos ugnies kelias minutes. Išpilstome į sterilius stiklainiukus ir
laikome šaldytuve.
Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą