2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Šokoladinis grietininis Beatos tortas



Biskvitui reikės:
100 g juodojo šokolado
120 g sviesto
4 kiaušinių
110 g rudojo cukraus (tinka ir baltas)
110 g tamsaus rudojo cukraus
170 g miltų
30 g kakavos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Lašelio vanilės ekstrakto
200 ml kefyro

Kremui reikės:
400 ml grietinės (30 proc. riebumo)
300 g juodojo šokolado

Biskvito gamyba:
1.      Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Dviejų torto formų dugnus ištieskite kepimo popieriumi. (Jei neturite dviejų torto kepimo formų, biskvitus teks kepti per du kartus.)
2.      Ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Šiuos produktus sudėkite į dubenį, jį statykite ant puodo su vandeniu, užkaiskite puodą.
3.      Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakite, kad kiaušinių masė padvigubėtų (plakti reikės mažiausiai 7 min.).
4.      Kai kiaušiniai gerai išplakti ir sviestas su šokoladu išsilydė, sviestą su šokoladu pamaišykite, kad gerai susimaišytų, po truputį pilkite į kiaušinių plakinį ir toliau plakite elektriniu plakikliu nedideliu greičiu. Baikite plakti, kai pasidarys vientisa šokoladinė masė.
5.      Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijokite į dubenį, suberkite šokoladinę masę ir sumaišykite. Tešla bus gana tiršta.
6.      Dabar supilkite kefyrą ir dar keletą kartų pamaišykite. Tešla taps skystesnė.
7.      Tešlą supilkite į dvi kepimo formas, kad būtų beveik po lygiai ir pašaukite į orkaitę kepti. O kepti reikės apie 30 min. Iškepusius biskvitus atvėsinkite.

Kremo gamyba:
1.      Ištirpinkite šokoladą. Dėkite jį į dubenį, kurį uždėsite ant puodo su verdančiu vandeniu.
2.      Kitame puodelyje pašildykite grietinę, nes jei grietinė bus šalta (iš šaldytuvo), tai į ją įpiltas šokoladas iškart sustings į gabalėlius ir nesusimaišys su grietine. Grietinę pašildykite vos vos maišydami, kad ji būtų šilta ir galėtumėt įkišti pirštą. Jei grietinę perkaitinsite, ji gali išsisluoksniuoti.
3.      Dabar nuėmę grietinę nuo ugnies, į ją po truputį pilkite ištirpusį šokoladą ir maišykite. Viskas susimaišys - bus tiršta šokoladinė grietinė. Tegul ji šiek tiek atvėsta, bet kremas neturėtų būti labia karštas, jei neperkaitinote grietinės. Kremas vėsdamas stings, taigi formuojant tortą, jis turi būti kambario temperatūros. Jei viską darėte teisingai, tai jį galima iškart naudoti.
Torto surinkimas:
Biskvitus perpjaukite per pusę. Biskvitą sulaistykite kava ir tepkite kremo, ir taip kol sutepsite visus biskvito lakštus. Likusiu kremu aptepkite torto kraštus.

P.S. Aš vieną sluoksnį dar pertepiau vyšnių uogiene.:))

Recepto šaltinis: Beatos virtuvė: Kepinių knyga

4 komentarai: