2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Tinginių Napoleonas


Reikės:
 500 g. sluoksniuotos tešlos
 200 g. sviesto
 skardinės kondensuoto pieno
 rūgščios uogienės
1.                       Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti.
2.                        Kremui kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus nuolat plakant supilti kondensuotą pieną, gerai išplakti iki vientisos purios masės.
3.                        Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas. Tuomet toje vietoje dėti apie 5 juosteles, bei dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir dadurti jas iš galo, t.y prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę.
4.                        Ant išdeliotų juostelių tepti dalį kremo stengiantis, kad jo pakliutų ir į tarpus. Taip dėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį vietoj kremo aptepti uogiene, tuomet sudelioti juosteles ant viršaus ir užbaigti vyniotini aptepant jį likusiu kremu. Šitaip dėliojant jums turi gautis 4 sluoksnių vyniotinis, o likusias juosteles atidėkite trupiniams tortui papuošti. Visą vyniotini iš karto apsukite maistine plėvele. Šiuo momentu galite palyginti jo formą, suapvalinti ar kitaip kaip jums patinka. Tuomet vyniotinį dėkite į šaldytuvą bent parai. Prieš patiekiant apvoliokite jį trupiniais

Recepto šaltinis: Sviesto lydimai

2 komentarai: