2013 m. lapkričio 22 d., penktadienis

Raugintų kopūstų apkepas

Ruduo, žiema man visad buvo raugintų kopūstų sezonas.:)) Dievinu juos, galiu atsisakyti skaniausio kepsnio dėl jų.. :D Siūlau pasigaminti šiek tiek patobulintą troškintų kopūstų variantą. Su traškiomis bulvytėmis, apkeptomis orkaitėje.. :))
Jums reikės:
1 l raugintų kopūstų
2 šaukštų mėgstamo aliejaus
1 poro
2-3 morkų
1 a.š. kmynų
druskos
pipirų
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
8 vidutinio dydžio bulvės
nedidelio gabalėlio sviesto
1. Porą supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite burokine tarka.
2. Į puodą įpilkite aliejaus ir verskite porus pasikepinti, prie jų po kelių minučių berkite morkas ir kmynus, tegul viskas sušyla. Tada sudėkite kopūstus, konservuotus pomidorus su jų sultimis, jei dar trūksta skysčio įpilkite maždaug 100 ml vandens. Uždengę dangčiu palikite troškintis ant nedidelės ugnies apie 45 minutes. Likus 5-7 minutėms atidenkite dangtį, kad drėgmė išgaruotų.
3. Bulves virkite su lupenomis, bet tik 15 minučių, kad nepervirtų. Paskui perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite, supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis.
4. Į kepimo indą klokite troškintus raugintus kopūstus, ant jų išdėliokite bulves. Jei norite, ant viršaus pridėkite mažų sviesto gabaliukų, pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
5. Kepkite karštoje iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kad bulvės apskrustų.

Šaltinis: Beatos virtuvė: Daugiau Daržovių.

1 komentaras: