Tešlai reikės:
40 g šviežių mielių (galima naudoti ir sausas mieles: 7 g sausų mielių atitinka 20 g šviežių)
40 g šviežių mielių (galima naudoti ir sausas mieles: 7 g sausų mielių atitinka 20 g šviežių)
500 ml šilto pieno
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai (truputį palikti bandelėms patepti)
60 g sviesto
apie 1 kg miltų
žiupsnelis druskos
Varškės įdarui:
apie 400 g varškės
50 gr. cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštelio vanilinio cukraus
2. Tada sudėkite išlydytą sviestą, druską bei miltus.
3. Minkykite apie 10-15 min, iki glotnios ir lygios tešlos.
4. Leiskite pakilti apie valandą, kol padvigubės.
5. Suformuokite mažus, 40-50 g svorio rutuliukus ir leiskite jiems
pakilti.
6. Tuomet stiklinės dugnu, pamirkytu miltuose išspauskite duobutes ir
dėkite paruoštą įdarą, galite naudoti nebūtinai varškę, puikiai tiktų ir
mėgstamas džemas.
7. Kepkite iki 190° įkaitintoje orkaitėje ir kepkite apie 20 minučių.
Varškės įdarui:
1.
Varškę su kiaušinio
baltymu, cukrumi ir vanile sutrinkite blenderiu.
Skanaus!!
Nuostabiai atrodo!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Gabriele!:)
Panaikinti