2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Bandelės su varške

Puikios, ypač karštos su stikline pieno..;}}
Išeiga: 3 skardos
Tešlai reikės:
40 g šviežių mielių (galima naudoti ir sausas mieles: 7 g sausų mielių atitinka 20 g šviežių)
500 ml šilto pieno
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai (truputį palikti bandelėms patepti)
60 g sviesto
apie 1 kg miltų
žiupsnelis druskos

Varškės įdarui:
apie 400 g varškės
50 gr. cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1.      Mieles užpilkite visu šiltu pienu ir cukrumi ir palikite suputoti.
2.      Tada sudėkite išlydytą sviestą, druską bei miltus.
3.      Minkykite apie 10-15 min, iki glotnios ir lygios tešlos.
4.      Leiskite pakilti apie valandą, kol padvigubės.
5.      Suformuokite mažus, 40-50 g svorio rutuliukus ir leiskite jiems pakilti.
6.      Tuomet stiklinės dugnu, pamirkytu miltuose išspauskite duobutes ir dėkite paruoštą įdarą, galite naudoti nebūtinai varškę, puikiai tiktų ir mėgstamas džemas.
7.      Kepkite iki 190° įkaitintoje orkaitėje ir kepkite apie 20 minučių.

Varškės įdarui:
1.      Varškę su kiaušinio baltymu, cukrumi ir vanile sutrinkite blenderiu.

 Skanaus!!

Recepto šaltinis: Žurnalas “EDITA” 2014, Kovas, Nr.3, varškės įdaras: Skanus gyvenimas

2 komentarai: