2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Citrininiai sausainiai su šokoladiniu pertepimu

Sausainiams:
110 g sviesto (kambario temperatūros)
90 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 citrinos žievelė
180 g miltų
žiupsnelis druskos
1.      Sviestą išplakite kartu su cukrumi ir citrinos žievele.
2.      Sudėkite trynius ir toliau plakite iki vientisos masės.
3.      Sudėkite miltus sumaišytus su druska.
4.      Tešlą dėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu. Ir skardoje padengtoje kepimo popieriumi spauskite rožės formos sausainius.
5.      Kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol gražiai pagels.
6.      Leiskite jiems pilnai atvėsti, prieš sulipdant su kremu.

Šokoladiniam pertepimui:
50 ml riebios grietinėlės
50 g juodojo šokolado
6 g sviesto

1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą