Sausainiams:
110 g sviesto (kambario temperatūros)
90 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 citrinos žievelė
180 g miltų
žiupsnelis druskos
1.
Sviestą
išplakite kartu su cukrumi ir citrinos žievele.
2. Sudėkite trynius ir toliau plakite iki vientisos masės.
3. Sudėkite miltus sumaišytus su druska.
4. Tešlą dėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu. Ir
skardoje padengtoje kepimo popieriumi spauskite rožės formos sausainius.
5. Kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol gražiai
pagels.
6. Leiskite jiems pilnai atvėsti, prieš sulipdant su kremu.
Šokoladiniam pertepimui:
50 ml riebios grietinėlės
50 g juodojo šokolado
6 g sviesto
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant
vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę
sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki
vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas,
tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).
Šaltinis: Saulėta virtuvė ir Cannelle et vanille
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą