2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Naminiai mėsainiai

Visą savaitę laukė misija - naminiai mėsainiai.. Šeštadienį ryte pasiruošiau tešlą, išsikepiau bandeles. Sugalvojau išbandyti Ramzio Barbekiu padažą, tik bėda, kad jis nesigavo barbekiu, nes neturėjau rūkytos paprikos miltelių, aplaksčiau kelis prekybcentrius, bet vistiek niekur neradau, na ką darysi, bet padažas gavosi visvien skanus..:)) O receptukas mano mėsainių varianto štai toksai:
Bandelėms (už kurių receptą dėkoju Aušrai iš Tarp Vėjo Gūsių)
25 g šviežių mielių
300 ml pieno
1 didelio kiaušinio
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų cukraus
šaukštelio druskos
500 g miltų
šaukšto sviesto bandelių paviršiui patepti

linų sėmenų arba sezamo sėklų paviršiui pabarstyti

Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų, maždaug 20 min. (aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę).
Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek lipni. Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai, priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų trukti apie valandą.

Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias), kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.

Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug pusvalandžiui.
Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir apibarstę linų sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 180 minučių iki dailiai auksinės spalvos.

Mėsos paplotėliams:
Apie 1 kg kiaulienos faršo
2 šaukštai džiuvėsėlių
1 kiaušinio
pipirų, druskos

Mėsytę išmaišykite su šiais ingridientais ir formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čedario sūrio.

Ala barbekiu padažui:
Alyvuogių aliejaus kepimui
Mažo svogūno
2 - 3 skiltelės česnako
rūkytos paprikos miltelių (naudojau ne rūkytos)
druskos, pipirų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio acto
2 šaukštų Vorčesterio padažo
6 šaukštų kečupo

Smulkiai pjaustytą svogūną su česnaku pakepinkite ant alyvuogių aliejaus, įberkite šaukštą cukraus, bei druską ir pipirus. Ir pakepinkite dar 10 min, kad svogūnai karamelizuotųsi. Sudėkite papriką.
Įpilkite acto, leiskite, kad nusigaruotų. Įpilkite Vorčesterio padažo, ir kečupo.

Dar reikės:
Salotų lapų
Pomidoro
Marinuotų agurkėlių
Čedario sūrio
Garstyčių

Gruzdintas bulvytes dariau pagal Beatos receptą: http://www.tv3play.lt/programos/beatos-virtuve/334363 

Padažo receptas iš čia.

Skanaus!

2 komentarai: