2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Pyragas "Obuolių ruduo"

Labai skanus pyragas, taip jį įvertino ir svečiai..:)) Vienas skaniausių kada valgytų..
Stiklinė 200 ml
Tešlai:
3 kiaušinių tryniai
200 g minkšto sviesto
1/2 st. cukraus (+ 1/2 st. cukraus baltymams išplakti)
2,5 st. miltų
Vanilės
¼ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių

3 kiaušinių baltymai

6 – 7 obuoliai
cinamono
1.      Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus ištirps), įmaišyti sviestą, vanilę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
2.      Užminkyti nekietą tešlą. 1/4 - 1/3 tešlos atgnybti ir padėti į šaldiklį
3.      Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su ¼ st. cukraus iki standumo.
4.      Kepimo formą, išteptą riebalais (jei reikia) iškloti tešla, padengiant dugną ir sieneles.
5.       Ant tešlos sudėti riekutėmis supjaustytus obuolius (kuo daugiau obuolių, tuo skaniau) ir apibarstyti cinamonu.
6.      Ant viršaus lygiai paskleisti išplaktus baltymus.
7.      Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti burokine tarka.

8.      Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (kol gražiai apskrus).

Šaltinis: Supermama.lt

2 komentarai:

  1. Padėkit! kepu dabar šį pyragą- obuoliai labai daug sulčių išskyrė- apačioj tešla nekepa, nes labai daug drėgmės gavosi, o viršus-dega. Kokia yra ''greitoji pagalba'' šiuo atvėju??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš pabandyčiau sumažinti tempo arba viršų dengti folija padeda, bet deja jau pavėluotai parašiau..:)

      Panaikinti