Labai skanus pyragas, taip jį įvertino ir svečiai..:)) Vienas skaniausių kada valgytų..
Stiklinė 200 ml
Tešlai:
3 kiaušinių tryniai
200 g minkšto sviesto
1/2 st. cukraus (+ 1/2 st. cukraus baltymams išplakti)
2,5 st. miltų
Vanilės
¼ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušinių baltymai
6 – 7 obuoliai
cinamono
1.
Trynius
išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus ištirps), įmaišyti sviestą, vanilę,
miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
2. Užminkyti nekietą tešlą. 1/4 - 1/3 tešlos atgnybti ir padėti į
šaldiklį
3. Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su ¼ st. cukraus iki
standumo.
4. Kepimo formą, išteptą riebalais (jei reikia) iškloti tešla,
padengiant dugną ir sieneles.
5. Ant tešlos sudėti riekutėmis
supjaustytus obuolius (kuo daugiau obuolių, tuo skaniau) ir apibarstyti
cinamonu.
6. Ant viršaus lygiai paskleisti išplaktus baltymus.
7. Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti
burokine tarka.
8.
Kepti iki 180º
C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (kol gražiai apskrus).
Šaltinis: Supermama.lt
Padėkit! kepu dabar šį pyragą- obuoliai labai daug sulčių išskyrė- apačioj tešla nekepa, nes labai daug drėgmės gavosi, o viršus-dega. Kokia yra ''greitoji pagalba'' šiuo atvėju??
AtsakytiPanaikintiaš pabandyčiau sumažinti tempo arba viršų dengti folija padeda, bet deja jau pavėluotai parašiau..:)
Panaikinti