Biscotti, kitaip dar vadinami "du kart kepti sausainiai" ir yra kilę iš Italijos. Labai skanūs, kieti ir traškūs.. :))
2 kiaušinių
150 g. cukraus
200 g. miltų
1 a.š. kepimo
miltelių
100 g. migdolų
1 apelsino
žievelės (nutarkuotos, tik oranžinės dalies)
1. Kiaušinius suplakame su cukrumi iki purumo.
2. Į tą pačią masę sudėkite miltus, kepimo
miltelius, migdolus ir apelsino žievelę. Viską dar kartą gerai
išmaišykite.
3. Ant miltuoto paviršiaus išimkite pusę masės ir
rankomis sufomuokite kaip nedidelį rastą, ar mažą duonos kepalėlį. Jį
perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tą patį padarykite ir su
likusia mase. Abu kepalėliai turėtų tilpti ant tos pačios skardos.
4. Šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepame 30 min.
5. Po pusvalandžio išimame kepalėlius. Ilgai
nedelsdami, leidus jiems atvėsti tik tiek, kad galima būtų nenusideginant
liesti, supjaustome įstrižai, kaip kad pjaustytumėte prancūzišką batoną.
6. Visus supjaustytus sausainius sudedame atgal į
skardą ir dedame kepti dar 10-15 min. Maždaug po pusės laiko juos dar
apverčiame, kad sausainukai gražiai apkeptų iš abiejų pusių.
Recepto šaltinis: Little things
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą