Gaivus, lengvai pagaminamas torčiukas :))
Forma - 25 cm
skersmens.
Plikyti pyragaičiai
190g pieno
(vandens)
90 g sviesto
(margarino)
150 g miltų
žiupsnelis
druskos
0,5 a.š.cukraus
3 kiaušiniai
didesni
Kepame 220°C temperatūroje kol paruduos. Aš kepiau
~20 min.
Orkaitės atidarinėti negalima, išimti reikia, kai
truputį pravės.
Pakaitiname vandenį ar pieną (su pienu pyragėliai
būna minkštesni) puodelyje su sviestu, druska ir cukrumi iki užvirimo, supilame
miltus ir gerai išsukame iki vientisos masės, sukame kol atšoka nuo puodo
sienelių ir sulimpa į vieną kamuoliuką. Truputį atvėsiname ir dedame po vieną
kiaušinį, vis gerai išsukant iki vientisos masės. Paruoštą tešlą sudedame į
konditerinį maišelį ir išspaudžiame pailgus pyragėlius.
Kremas:
400 g kreminės
varškės (galima dėti ir paprastą, tik pertrinti per sietelį)
200 ml Lemon
curd citrininio kremo
300 - 400 ml
grietinėlės 36% (galima naudoti ir grietinę arba jogurtą)
5 v.š. cukraus
pudros (ragaukit pagal skonį)
20 g želatinos
'Oetker'
100 ml šalto
vandens
0,5 indelio
Rududu (pyragėliams įdaryti)
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir
paliekame išbrinkti.
Ištriname varškę su citrininiu Lemon curd kremu,
supilame paplaktą grietinėlę, cukraus pudrą. Gerai išmaišome. Supilame
ištirpintą atvėsintą želatiną.
Kiekvieną pyragėlį išilgai įpjauname aštriu peiliu
ir į vidų įtepame Rududu, lengvai suspaudžiame.
Imame formą nuimamais kraštais, į dugną įpilame
truputėlį kremo ir išklojame įdarytais pyragėliais.
Tada užpilame pusę varškės kremo ir sudedame antrąją
pyragėlių eilę ir supilame likusį kremą.
Statome į šaldytuvą porai valandų.
Kai tortukas sutingsta, puošiame pagal savo
fantaziją.
Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį
Pirmą kartą tokį receptėlį matau, tikrai vertas išbandymo! :)
AtsakytiPanaikintiPaprastai pagaminamas, bet ir labai skanus, toks gaivus ir neriebus :))
Panaikinti