2016 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Glazūruoti šonkauliukai

Reikia:
1 kg. kiaulienos šonkauliukų
4 skiltelių česnako
1/2 citrinos
1/2 apelsino
1 v. šaukštas šviežio tarkuoto imbiero (nedėjau, nes nemėgstu jo)
2 v. šaukštų sojos padažo
2 v. šaukštų medaus (galima keisti auksaspalviu sirupu)
2 v. šaukštų aliejaus
1/2 a. šaukštelio chili miltelių arba gabalėlio džiovinto chili pipiriuko
1 v. šaukšto paprikos miltelių
kelių lapelių šviežio rozmarino
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Šonkauliukų juostą nuplaukite, nusausinkite bei supjaustykite gabalėliais (po vieną kauliuką vienam gabalėliui), sudėkite į skardą išklota folija, uždenkite folija bei kepkite apie 30 min.
Kol kepa šonkauliukai pasidarome padažą: Į dubenėlį įtarkuojame citrinos, apelsino žieveles, įspaudžiame sultis, sudedame kartu su minkštimu, tik baltosios dalies nedėkite, nes bus perkartu. Įspauskite česnako skilteles, įtarkuokite imbiero , įberkite džiovintos paprikos, įberkite smulkintus kelis rozmarino lapelius dėl aromato, sudėkite medų, sojos padažą bei aliejų. Išmaišykite tirštą padažą, paragaukite, gal Jums norėsis saldesnio, aštresnio ar sūresnio.

Po 30 min. išimkite šonkauliukus iš orkaitės, atidenkite, aptepkite šonkauliukus paruoštu padažu ir vėl dėkite kepti į orkaitę. Kepkite dar apie 30 min. Karts nuo karto vartydami ir aptepdami nutekėjusiu padažu.

Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą