2016 m. kovo 26 d., šeštadienis

Tortas su su Rafaelo kremu ir juodaisiais serbentais

Puošimui sunaudojau 12 Kit-Kat šokoladėlių (turinčių ne po 2, o po keturias eilutes). :)
24 cm kepimo formai reikės:
Biskvitui:
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
5 kiaušiniai
Rafaelo kremas :                                          
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
180 g. sviesto
450 ml. grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
Juodųjų serbentų sluoksniui:
apie 250 ml. trintų juodų serbentų su  cukrumi
Biskvitų sulaistymui:
200 g. virinto vandens
2 šaukštai cukraus
1 citrinos sultys
Biskvitui:
1.      Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
2.      Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3.      Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4.      Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
1.      Kambario temperatūros kondensuotą pieną išsukame su sviestu.
2.      Su standikliu išplakame grietinėlę  ir lengvai maišydami sujungiame abi mases.

Torto surinkimas :
1.      Imame biskvitą sulaistome sirupu, tepame serbentų masės ir šaukštu nebraukdami,kad nesusimaišytų sluoksniai  dedame kremą.
2.      Tą patį padarome ir su antru sluoksniu. Likusį kremą panaudojame viršui. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą