2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Šokolado ir bananų keksas

Kai norisi greito ir skanaus deserto, produktai, kuriuos dažniausiai turime savo virtuvėje. 15 minučių ir tešla paruošta :))
Reikės:
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
3 prinokusių bananų
100 g sviesto
100 g šokolado
120 g cukraus
2 kiaušiniai
1 apelsino žievelė
2 v. š. apelsinų sulčių
1.      Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo popieriumi išklokite (22x22 cm) kepimo formą (mano naudota buvo 24x24).
2.      Sviestą ištirpinkite su šokoladu, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
3.      Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
4.      Bananus sumaigykite šakute, palikdami ir didesnių gabalėlių. Juos sudėkite į šokolado masę, įpilkite sulčių, įtarkuokite apelsino žievelę, išmaišykite.
5.      Persijotus miltus suberkite su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai sumaišykite.
6.      Sukrėskite į kepimo formą ir kepkite apie 30-40 minučių (kadangi mano forma didesnė, man užteko 30 minučių, pagal receptą nurodyta kepti apie 50 minučių).


Šaltinis: Žurnalas „Verdu ir kepu“, žiema-pavasaris, Nr. 2

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą