300 g maltos jautienos (naudojau kiaulieną)
apie 800 g konservuotų, be odelių ir pjaustytų
pomidorų
3-4 VŠ ryžių
1 čili pipiro
žiupsnelis baziliko
Pipirų, druskos pagal skonį
~ 1,5 L vandens
Maltą jautieną išminkyti, paskaninant druska, pipirais ir žolelių
mišiniu. Iš gautos masės suformuoti nedidelius rutuliukus. Juos sumesti į puode
verdantį vandenį. Pavirti 5 min., tada iš skardinių sukrėsti pomidorus, sudėti
prieskonius, buljoną ir pavirti 15-20 min. uždengtu dangčiu. Galiausiai,
supilti nuplautus ryžius ir palikti virti 20 min., kol jie išvirs.
Sriubą galima paskaninti šaukšteliu grietinės ar grietinėlės.
Šaltinis: Mažoj virtuvėlėj
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą