2014 m. sausio 28 d., antradienis

Aštri pomidorų sriuba

Kai už lango spaudžia šaltukas, puikiai sušildo aštri sriubytė..:)
300 g maltos jautienos (naudojau kiaulieną)
apie 800 g konservuotų, be odelių ir pjaustytų pomidorų
3-4 VŠ ryžių
1 čili pipiro
žiupsnelis baziliko
Pipirų, druskos pagal skonį
~ 1,5 L vandens

Maltą jautieną išminkyti, paskaninant druska, pipirais ir žolelių mišiniu. Iš gautos masės suformuoti nedidelius rutuliukus. Juos sumesti į puode verdantį vandenį. Pavirti 5 min., tada iš skardinių sukrėsti pomidorus, sudėti prieskonius, buljoną ir pavirti 15-20 min. uždengtu dangčiu. Galiausiai, supilti nuplautus ryžius ir palikti virti 20 min., kol jie išvirs.

Sriubą galima paskaninti šaukšteliu grietinės ar grietinėlės.

Šaltinis: Mažoj virtuvėlėj

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą