Patiko man šie padai, tik kitą kart atsisakyčiau medaus, nes jis šiek tiek jaučiasi padui iškepus..:)) Pats gaminimo būdas pasirodė įdomus, nes juos kitaip nei kituose receptuose, reikia kepti ant keptuvės, o jau tada dėti mėgstamus ingridientus ir pašauti į orkaitę.:))
Reikės:
7 g sausų mielių
350 ml pieno
žiupsnelio cukraus
40 g sviesto
1 kupino šaukšto medaus
gero žiupsnio druskos
550-600 g miltų
Į pieną įdedame sviesto ir medų ir
šildome, kad pastarieji išsilydytų. Atskirame inde 400 g miltų sumaišome su
cukrumi, druska ir sausomis mielėmis. Ant miltų mišinio pilame pieno mišinį ir
viską gerai išmaišome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame, kad tešla
pakiltų (apie 1 val.).
Kai tešla iškilusi ir visa liulanti,
beriame likusius miltus ir minkome tešlą. Tešla turėtų dar lipti prie rankų,
bet miltų kiekio nedidiname. Paviršių, ant kurio kočiosime picų papločius ir
kočėlą, pabarstome miltais. Imame dalį tešlos iškočiojame norimo dydžio
papločius, juos subadome šakute ir kepame ant švarios (be jokio aliejaus)
keptuvės iš abiejų pusių. Ant iškeptų papločių iš karto dedame ką norime ir
kepame orkaitėje picas ar iškeptus papločius atvėsiname, įvyniojame į maistinę
plėvelę ir užšaldome šaldyklyje, galime juos naudoti ir mėnesio bėgyje.
Šaltinis: Baltoje lėkštėje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą