2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

Florentinai

Super, kai norisi greito ir pigaus skanėsto prie kavos. :)) Man jų net trys skardos išėjo..
Reikės:
1 indelio sutirštinto kondensuoto pieno (apie 385 g)
250 g kukurūzų dribsnių
Aguonų bei sezamo sėklų po saują
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs  kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami  florentinai sutvirtės. 

Šaltinis: Beatos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą