Reikės:
~700 g maltos vištienos
2-3 v.š. maltų džiūvėsėlių
40 ml pieno
1 nedidelio smulkiai sutarkuoto svogūno
1 v.š. grietinės
1 kiaušinio
1- 1,5 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų
mėgstamų vištienai skirtų prieskonių pagal
skonį
apie pora v.š. mėgiamo majonezo
100 g fermentinio sūrio
- Orkaitę
įkaitinti iki 200° C temperatūros.
- Į didelį
dubenį sudėti maltą mėsą, tarkuotą svogūną, supilti pieną, sudėti grietinę,
įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, prieskonius, druską, pipirus ir
viską gerai išmaišyti. Masė gaunasi gan minkšta ir sunkiai formuojama,
viskas gerai, taip ir turi būti. Drėgnomis rankomis formuoti vidutinio
dyžio kukuliukus, kuriuos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kukuliukus
aptepti majonezu (vienam skirti apie 1/2 a.š.) ir šauti į orkaitę, kepti
apie 10 minučių.
- Tada ištraukus pabarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu. Šauti atgal ir kepti dar apie 10-12 minučių.
P. S. Jei norisi labiau sukepusio sūrio,
užbarstyti juo jau pačioje pradžioje, po to kai užtepsite majonezu.
Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą