2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Dvigubi saldukai

Jau šie sausainiukai tai vieni mano mėgaimiausių.. Labai rekomenduoju juos išbandyti ir nepabijoti to, kad reikalauja jie šiek tiek laiko ir pastangų, nes tikrai verta..:))
Tešlai:
150 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
150 g miltų
truputis druskos

Morengai:
2 kiaušinių baltymai
170 g cukraus pudros

Sutepti:
apie 2 v.š. uogienės (naudojau abrokosų ir kaukazinių slyvučių)

1.      Kambario temperatūros sviestą išsukite su tryniais, po truputį suberkite sijotus miltus ir druską.
2.      Suminkykite vienalytę tešlą ir įvynioję į maistinę plėvelę laikykite šaldytuve apie 2 valandas.
3.      Iš tešlos iškočiokite maždaug 3 mm storio lakštą ir išspauskite nedidelius apskritus sausainėlius.
4.      Tuomet išplakite baltymus, vis po truputį berkite cukraus pudrą, kol susidarys satndi masė. Ją sudėkite į konditerinį maišelį su apskritu ar žvaigždutės formos antagliu ir išspauskite ant sausainių.
5.      Kepkite apie valandą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
6.      Atvėsusius suklijuokite po du.
Šalta ir sausai laikomi bus geri apie keturias savaites.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą