Jau šie sausainiukai tai vieni mano mėgaimiausių.. Labai rekomenduoju juos išbandyti ir nepabijoti to, kad reikalauja jie šiek tiek laiko ir pastangų, nes tikrai verta..:))
Tešlai:
150 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
150 g miltų
truputis druskos
Morengai:
2 kiaušinių baltymai
170 g cukraus pudros
Sutepti:
apie 2 v.š. uogienės (naudojau abrokosų ir kaukazinių slyvučių)
1.
Kambario
temperatūros sviestą išsukite su tryniais, po truputį suberkite sijotus miltus
ir druską.
2. Suminkykite vienalytę tešlą ir įvynioję į maistinę plėvelę
laikykite šaldytuve apie 2 valandas.
3. Iš tešlos iškočiokite maždaug 3 mm storio lakštą ir išspauskite
nedidelius apskritus sausainėlius.
4. Tuomet išplakite baltymus, vis po truputį berkite cukraus pudrą,
kol susidarys satndi masė. Ją sudėkite į konditerinį maišelį su apskritu ar
žvaigždutės formos antagliu ir išspauskite ant sausainių.
5. Kepkite apie valandą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
6.
Atvėsusius
suklijuokite po du.
Šalta ir sausai laikomi bus geri apie keturias savaites.
Recepto šaltinis: Daiva Trečiokaitė "Kvepiantys"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą