Pagal mane Napoleonas turi būti minkštas ir drėgnas, tik tokį mėgstu, tad ir receptas būtent toks..:)) Tirpstantis burnoje...
19 cm skersmens tortui (apie 1 kg) reikės:
19 cm skersmens tortui (apie 1 kg) reikės:
Lakštams:
240 g miltų
100 g sviesto
75 g grietinės
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Kremui:
450 ml pieno
1 a. š. vanilinio cukraus arba maltos vanilės (naudojau Dansukker
maltą)
125 g cukraus
4 kiaušinių trynių
40 g miltų
200 g sviesto
Spanguolių uogienės sluoksniui:
300 trintų spanguolių su cukrumi
2 a.š. krakmolo (užpilto turpučiu šalto vandens)
1.
Miltus
išberkite ant didelės pjaustymo lentos ar ant stalo, pasitiesę kepimo popieriaus
(aš būtent taip ir dariau).
2. Tuomet suberkite miltus ir padarykite duobutę, į kurią sutarkuokite
šaltą sviestą (labai patogu tarkuoti nuolat pamirkant sviestą į miltus).
3. Kapokite peiliu, kol susidarys trupiniai.
4. Po to, vėl padarykite duobutę, į ją supilkite grietinę, druską,
įmuškite kiaušinį ir toliau kapokite peiliu, kol tešla taps minkoma rankomis,
tai yra visi produktai susimaišys į vientisą masę.
5. Išminkytą tešlą padalinkite į 7 dalis ir dėkite į šaldytuvą bent 2
valandoms.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
7. Kiekvieną lakštą labai plonai iškočiokite, galima ant kepimo
popieriaus.
8. Aš kiekvieną lakštą apipjausčiau, naudodama 20 cm skersmens kepimo
formos dugną, o atraižėles kepiau kartu su kiekvienu lakštu, jie buvo skirti
trupiniams. Reikia nepamiršti, kad kepant lakštai traukiasi, manieji gavosi 19
cm skersmens.
9. Nepamirškite kiekvieno lakšto subadyti šakute.
Kremo gamyba:
1.
Pieną su
vanilinu užvirinkite ir palikite vėsti.
2. Trynius išplakite su cukrumi. Sudėkite miltus ir vėl gerai
išplakite.
3. Nuolant maišydami supilkite pravėsusį pieną (karštas pienas
sutrauks trynius).
4. Gautą masę kaitinkite ant silpnos uginies, nuolat maišydami apie
5-8 minutes, kol masė pradės tirštėti. . Aš masę po to dar perkošiau.
5.
Į šiek tiek
pravėsusį kremą sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite.
Spanguolių uogienės gamyba:
Šaldytas trintas spanguoles su cukrumi užvirinkite ir sudėkite
krakmolą, ištirpintą vandenyje, supilkite nuolat maišydami ir dar kart
užvirkite.
Torto surinkimas:
Į torto formą dėkite lakštą, būtinai pūslėta puse į apačią,
aptepkite kremu, vėl tešlos lakštas, kremas ir t.t. Vieną lakštą aš aptepiau
spanguolių uogiene. Tortą paslėkite porai valandų, tai daryti nėra būtina, bet aš darau, kad paviršius būtų lygusir lakštai geriau sugertų kremą. Po to aptpekite likusiu kremu ir
padenkite susmulkintais trupiniais (likusiais nuo lakštų atraižėlių). Tortą
rekomenduojama palikyti šaldytuve bent 2-3 dienas.
Recepto šaltiniai: Vaivos kepiniai ir Mažoj virtuvėlėj
Atrodo tikrai nuostabiai skaniai! Ateinu pasivaisinti :D
AtsakytiPanaikintiAčiū! Tikrai maloniai kviečiu! ;)))
PanaikintiRita, matau, kad ir Tu susigundei?! :) kaip suprantu, patiko? Man jis tobulas, kitų receptų Napoleonui net nebeieškau :)
AtsakytiPanaikintiTikrai geras receptas..:)) seniau dar darydavau su ne kapota tešla, kažkaip bijojau, kad ši per riebi bus, bet visiškai ne!:)) ir kremas visai neriebus:)) tikrai šis bus kepamas:))
Panaikinti