2014 m. balandžio 5 d., šeštadienis

Tortas „Napoleonas“ 2

Pagal mane Napoleonas turi būti minkštas ir drėgnas, tik tokį mėgstu, tad ir receptas būtent toks..:)) Tirpstantis burnoje...
19 cm skersmens tortui (apie 1 kg) reikės:
Lakštams:
240 g miltų
100 g sviesto
75 g grietinės
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos

Kremui:
450 ml pieno
1 a. š. vanilinio cukraus arba maltos vanilės (naudojau Dansukker maltą)
125 g cukraus
4 kiaušinių trynių
40 g miltų
200 g sviesto

Spanguolių uogienės sluoksniui:
300 trintų spanguolių su cukrumi
2 a.š. krakmolo (užpilto turpučiu šalto vandens)

Torto lakštų gamyba:
1.      Miltus išberkite ant didelės pjaustymo lentos ar ant stalo, pasitiesę kepimo popieriaus (aš būtent taip ir dariau).
2.      Tuomet suberkite miltus ir padarykite duobutę, į kurią sutarkuokite šaltą sviestą (labai patogu tarkuoti nuolat pamirkant sviestą į miltus).
3.      Kapokite peiliu, kol susidarys trupiniai.
4.      Po to, vėl padarykite duobutę, į ją supilkite grietinę, druską, įmuškite kiaušinį ir toliau kapokite peiliu, kol tešla taps minkoma rankomis, tai yra visi produktai susimaišys į vientisą masę.
5.      Išminkytą tešlą padalinkite į 7 dalis ir dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
6.      Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
7.      Kiekvieną lakštą labai plonai iškočiokite, galima ant kepimo popieriaus.
8.      Aš kiekvieną lakštą apipjausčiau, naudodama 20 cm skersmens kepimo formos dugną, o atraižėles kepiau kartu su kiekvienu lakštu, jie buvo skirti trupiniams. Reikia nepamiršti, kad kepant lakštai traukiasi, manieji gavosi 19 cm skersmens.
9.      Nepamirškite kiekvieno lakšto subadyti šakute.

Kremo gamyba:
1.      Pieną su vanilinu užvirinkite ir palikite vėsti.
2.      Trynius išplakite su cukrumi. Sudėkite miltus ir vėl gerai išplakite.
3.      Nuolant maišydami supilkite pravėsusį pieną (karštas pienas sutrauks trynius).
4.      Gautą masę kaitinkite ant silpnos uginies, nuolat maišydami apie 5-8 minutes, kol masė pradės tirštėti. . Aš masę po to dar perkošiau.
5.      Į šiek tiek pravėsusį kremą sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite.

Spanguolių uogienės gamyba:
Šaldytas trintas spanguoles su cukrumi užvirinkite ir sudėkite krakmolą, ištirpintą vandenyje, supilkite nuolat maišydami ir dar kart užvirkite.

Torto surinkimas:
Į torto formą dėkite lakštą, būtinai pūslėta puse į apačią, aptepkite kremu, vėl tešlos lakštas, kremas ir t.t. Vieną lakštą aš aptepiau spanguolių uogiene. Tortą paslėkite porai valandų, tai daryti nėra būtina, bet aš darau, kad paviršius būtų lygusir lakštai geriau sugertų kremą. Po to aptpekite likusiu kremu ir padenkite susmulkintais trupiniais (likusiais nuo lakštų atraižėlių). Tortą rekomenduojama palikyti šaldytuve bent 2-3 dienas.
Su juodųjų serbentų pertepimu:
Recepto šaltiniai: Vaivos kepiniai ir Mažoj virtuvėlėj

4 komentarai:

  1. Atrodo tikrai nuostabiai skaniai! Ateinu pasivaisinti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rita, matau, kad ir Tu susigundei?! :) kaip suprantu, patiko? Man jis tobulas, kitų receptų Napoleonui net nebeieškau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai geras receptas..:)) seniau dar darydavau su ne kapota tešla, kažkaip bijojau, kad ši per riebi bus, bet visiškai ne!:)) ir kremas visai neriebus:)) tikrai šis bus kepamas:))

      Panaikinti