Su Šv. Velykom!:))
Tortas sodraus skonio, kiekvienas atras savajį, jis ir saldus ir rūgštus vienu metu..:)) Kitą kart bandyčiau su baltu biskvitu, nes pas mus labiausiai mėgstamas jis..:))
Biskvitas:
4 kiaušiniai
150 gr. cukraus
160 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. (nubraukti) kakavos
Šokoladinis kremas:
100 gr. juodojo šokolado (80 gr.)
200 ml. grietinėlės (160 ml.)
Karamelinis aguonų
kremas:
2 kiaušinio tryniai (1 trynys)
1 v.š. (nubrauktas) krakmolo (0,8 nubraukto
v.š.)
1 v.š. (nubrauktas) miltų (0,8 nubraukto v.š.)
0,5 indelio virto kondensuoto pieno arba Rududu
(0,4 indelio)
60 gr. aguonų (48 gr.)
1 v.š. želatinos (o,8 v.š.)
200 ml. pieno (160 ml.)
Grietinėlės kremas:
500 ml. plakamosios grietinėlės 36 % (400 ml.)
1,5 v.š. cukraus (1 v.š)
0,4 a.š. citrinos rūgšties (0,3 а.š)
Vyšnios:
400 gr. šaldytų vyšnių be kauliukų (300 gr.)
3 v.š. cukraus (2 v.š. cukraus) arba pagal
skonį, atsižvelgiant į vyšnių rūgštumą
3 v.š. brendžio, likerio arba kt. (2 v.š)
(nebūtinas ingridientas)
Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubės ir taps
tiršta.Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai
šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir
kepame iki 190 °C įaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą atvėsiname ir
perpjauname į 4 lakštus.
Šokoladinis kremas. Prieš gamindami
tortą iš vakaro pasiruošiame šokoladinį kremą. Užviriname grietinėlę, nukeliame
nuo ugnies, sudedame šokolado gabaliukus, ir maišome iki vientisos masės. Per
naktį laikome šaldytuve. Tuomet išplakame jį mikseriu iki viesntisos masės.
Vyšnios. Jas taip pat užpilame cukrumi ir
alkoholiu (arba tik cukrumi), paliekame per naktį. Tuomet pastatome ant mažos
ugnies, užviriname. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame.
Karamelinis aguoninis sluoksnis. Želatiną užpilame
30 ml. vandens. Paliekame išbrinkti. Trynius gerai išplakame su miltais ir
krakmolu, užviriname pieną ir plona srovele (kad nesutrauktų trynių) pilame į
trynius tuo pat metu plakdami mikseriu. Pastatome šią masę ant mažos ugnies ir
nuolat maišydami pakaitiname, kol sutirštės (tirštėja labai greitai; masė
linkusi svilti, tad nepalikite be priežiūros - būtinai maišykite!). Į karštą
trynių masę sudedame kambario temperatūros minkštą kondensuotą pieną (aš
paprastai palaikau indelį karštame vandenyje), aguonas, gerai išplakame.
Želatiną ištirpiname ir supilame į karamelinę masę. Viską gerai išmaišome ir
paliekame atvėsti/
Grietinėlės kremas. Grietinėlę
išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo. Nuvarviname vyšnias ir
sumaišome jas su grietinėle. Skystį pasiliekame biskvitų sulaistymu
Torto surinkimas. Tortą surinkinėjame
formoje. Eiliškumas:
1. Dedame bisvitą,
sulaistome jį šaukštu vyšnių sirupo.
2. Sudedame visą
šokoladinį kremą, išlyginame.
3. Ant viršaus dedame
pusę kiekio grietinėlės su vyšniomis.
4. Biskvitas,
sulaistytas šaukštu vyšnių sirupo.
5. Karamelinis
aguoninis kremas (visas)
6. Biskvitas,
sulaistytas šaukštu vyšnių sirupo.
7. Likusi grietinėlė su
vyšniomis.
8. Paskutinis
biskvitas. Sirupu laistyti nereikia.
9. Tortą stingdome
šaldytuve.
Recepto šaltinis: biskvitas: Aj-receptai ir kremai A-j receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą